Els Nostres Vins
És fonamental, per comprendre els fenòmens que intervenen en l'elaboració del vi i en la seva conservació, conèixer la composició del vi. De la mateixa manera, és difícil degustar un vi sense conèixer els seus principals components ja que són aquests qui determinen les seves característiques gustatives. Igualment només mitjançant la degustació pot establir-se la relació entre aquets components i en conseqüència el nivell qualitatiu del producte, ja que la qualitat està d'acord amb les relacions equilibrades i aromàtiques entre els components del vi que tenen cadascun la seva pròpia naturalesa gustativa i aromàtica.
Puig Rodó Blanc Sec Macabeu
Most flor, fermentat a una temperatura controlada de 18º C que permet obtenir els millors aromes varietals.
Fitxa de Cata |
Color |
Pàl·lid |
En boca |
Suau i afruitat |
Al paladar |
Agradable |
Consumició |
entre 6ºC i 8ºC |
Fitxa Tècnica |
Varietats |
Macabeu |
DO |
Tarragona |
Alcohol |
11% vol |
Acidesa Total |
5,4 g/l |
Acidesa Volàtil |
0.18 g/l |
Sulfurós Lliure |
25 mg/l |
Sulfurós Total |
70 mg/l |
Puig Rodó Blanc Sec Xarel·lo
Vi elaborat amb la varietat xarel·lo. Ha estat sotmès una maceració pel·licular i fermentat a temperatura controlada, per tal de potenciar els aromes típiques de la varietat.
Fitxa de Cata |
Color |
Pàl·lid |
En boca |
Fresc, equilibrat, llarg i amb una bona persistència |
Consumició |
entre 6ºC i 8ºC |
Fitxa Tècnica |
Varietats |
Xarel·lo |
DO |
Tarragona |
Alcohol |
11.5% vol |
Acidesa Total |
6,27 g/l |
Acidesa Volàtil |
0.25 g/l |
Sulfurós Lliure |
25 mg/l |
Sulfurós Total |
90 mg/l |
Puig Rodó Rosat Ull de Llebre
Després d'una moderada maceració i un premsat suau, fermenta a una temperatura controlada de 18º C.
Fitxa de Cata |
Color |
Cirera amb aromes afruitats |
En boca |
Aromàtic, fresc i lleuger |
Consumició |
entre 7º C i 10º C |
Fitxa Tècnica |
Varietats |
Ull de Llebre |
DO |
Tarragona |
Alcohol |
11.5 % vol |
Acidesa Total |
5.4 g/l |
Acidesa Volàtil |
0.29 g/l |
Sulfurós Lliure |
27 mg/l |
Sulfurós Total |
61 mg/l |
Puig Rodó Negre Jove Ull de Llebre / Merlot
Després de deu dies de maceració es fermentada a una temperatura controlada de 25º C.
Fitxa de Cata |
Color |
Granat intens amb aromes de fruites vermelles |
En boca |
Robust i estructurat, de llarga persistència |
Consumició |
entre 14º C i 16º C |
Fitxa Tècnica |
Varietats |
Ull de Llebre i Merlot |
DO |
Tarragona |
Alcohol |
12 % vol |
Acidesa Total |
5.6 g/l |
Acidesa Volàtil |
0.59 g/l |
Sulfurós Lliure |
29 mg/l |
Sulfurós Total |
55 mg/l |
L'Espic és fruit de dues varietats de macabeu i moscat que es complementen entre si. El macabeu aporta l'acidesa i l'elegància, i el moscat, la gran potència aromàtica i el volum en boca.
Es recomana servir entre 8º i 10º. Ideal per acompanyar peix, marisc, fumats, cuina oriental, carns blanques i formatges suaus.
Fitxa de Cata |
Color |
Groc pàlid amb reflexos verdosos |
En nas |
Aroma intensa i molt afruitada de flor de taronger i pètals de rosa i gessamí, amb notes cítriques i de mel |
En boca |
Fresc, sedós, equilibrat i rodó, deixant una sensació afruitada amb un perfum intens a moscatell |
Fitxa Tècnica |
Varietats |
Macabeu-Moscat |
DO |
Tarragona |
Alcohol |
11.33 % vol |
Acidesa Total |
5.7 g/l |
Acidesa Volàtil |
0.15 g/l |
Sulfurós Lliure |
20 mg/l |
Sulfurós Total |
65 mg/l |
Espic Negre Ull de Llebre i Merlot
Amb un color granat intens amb ribets violacis, l'Espic Negre és fruit de dues varietats d'Ull de Llebre i Merlot que es complementen entre si.
Fitxa de Cata |
Color |
Granat intens amb ribets violacis |
En nas |
Aromes a fruita vermella madura, mora, prunes negres i nabius amb matisos balsàmics i notes especiades, vainilla i fruita seca torrada |
En boca |
Estructura mitja, fàcil pas, rodó i té una persistència aromàtica que recorda les notes torrades i especiades |
Fitxa Tècnica |
Varietats |
Ull de Llebre i Merlot |
DO |
Tarragona |
Alcohol |
12.40 % vol |
Acidesa Total |
6.39 g/l |
Acidesa Volàtil |
0.43 g/l |
Sulfurós Lliure |
25 mg/l |
Sulfurós Total |
91 mg/l |
Vi elaborat amb raïm de la varietat Macabeu. La seva fermentació a temperatura controlada permet obtindre els millors aromes varietals.
Vi suau i afruitat, agradable al paladar.
Fitxa de Cata |
Color |
Groc pàl·lid amb reflexos verdosos |
En nas |
Net i franc amb olors que recorden les fruites blanques com la poma i la pera |
En boca |
Lleugerament àcid en la seva entrada en boca, rodó i amb força greix. Molt equilibrat i fresc |
Consum |
entre 6ºC i 8ºC |
Graduació |
11,5 % vol |
Trempera Blanc Cartoixà Cartoixà (Xarel·lo)
Vi elaborat amb raïm de la varietat Cartoixà (Xarel·lo). Ha estat sotmès a una maceració el·licular i fermentat a temperatura controlada per tal de potenciar les aromes típiques de la varietat.
Vi fresc, equilibrat, llarg i amb una bona persistència.
Fitxa de Cata |
Color |
Groc palla |
En nas |
Varietal amb lleugeres sensacions de mineralitat i complexitat |
En boca |
Equilibrat, persistent, amb una lleugera acidesa i bona estructura |
Consum |
entre 6ºC i 8ºC |
Graduació |
12 % vol |
Trempera Rosat Ull de Llebre
Vi elaborat amb raïm de la varietat Ull de Llebre. S'obté després d'una moderada maceració, un premsat suau i una fermentació controlada.
Vi aromàtic, fresc i lleuger.
Fitxa de Cata |
Color |
Rosat cirera primerenca, pàl·lid i lluminós |
En nas |
Molt afruitat amb records de fruites vermelles com la maduixa |
En boca |
Rodó i equilibrat amb records de fruites vermelles |
Consum |
entre 7ºC i 10ºC |
Graduació |
13,5 % vol |
Trempera Negre Ull de Llebre i Merlot
Vi elaborat amb raïms de les varietats Ull de Llebre i Merlot. S'obté després d'una fermentació a temperatura controlada.
Vi robust i estructurat, de llarga persistència.
Fitxa de Cata |
Color |
Rubí molt intens amb tons violacis |
En nas |
Franc amb molta intensitat i frescor, records de fruites vermelles i arrels aromàtiques com la regalèssia |
En boca |
Rodó i equilibrat, amb força greix, records de fruites vermelles així com plantes i fulles aromàtiques |
Consum |
entre 14ºC i 16ºC |
Graduació |
12,5 % vol |
Puig Rodó Rosat Jove - Puig Rodó Blanc Sec - Puig Rodó Negre Jove
Disposem de diverses varietats de vins amb envàs de cartró.